Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану

Інформаційне управління
18 травня 2022, 10:17

Комітет з питань правової політики на засіданні 17 травня розглянув проект Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану, реєстр. №7315.

Законопроектом пропонується внести зміни до статей 11, 128 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та запровадити додаткове повідомлення учасників судового процесу про розгляд справи з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, в тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), а також отримання через відповідний додаток в електронній формі судового рішення по справі, виконавчого документу, виданого у формі електронного документу, особою, що є стороною по справі. Крім того, пропонується передбачити можливість проведення зборів суддів дистанційно у режимі відеоконференції під час дії воєнного чи надзвичайного стану, а також під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

За результатами обговорення члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді включити законопроект до порядку денного сьомої сесії і прийняти його в першому читанні за основу.