Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела зустріч із Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 травня 2022, 20:12

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася із Амбасадоркою Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен та привітала Посла з поверненням до Києва і  відновленням повноцінної роботи дипломатичного представництва Німеччини у столиці України.

Під час зустрічі учасниці обговорили питання одержання Україною статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

«Говорила з пані Послом про безумовну важливість ухвалення такого рішення саме у червні 2022 року. Цього очікує Україна та Український народ. Важливими у цьому контексті є активізація міжпарламентських контактів між Верховною Радою та Бундестагом», - наголосила Олена Кондратюк.

Також сторони обговорили питання діяльності Міжнародного трибуналу в контексті притягнення до відповідальності воєнних злочинців рф.  Віцеспікерка українського Парламенту відзначила значну допомогу Німеччини у цьому процесі та залучення відповідних експертів.

Крім того, на зустрічі піднімалася тема відбудови України та допомоги Німеччини у відновленні звільнених українських міст.

Також Олена Кондратюк не минула нагоди подякувати Послу Німеччини за турботу про наших вимушених переселенців та повідомила, що на території Німеччини знайшли свій прихисток понад 400 000 наших громадян, які отримали тимчасовий захист ЄС.