У Комітеті з питань економічного розвитку зазначають, що релокація бізнесу із зони бойових дій - це реальний та дієвий спосіб забезпечити міцний тил нашим Збройним Силам

Інформаційне управління
17 травня 2022, 15:44

 

Релокація бізнесу із постраждалих від війни регіонів на території України, де не ведуться активні бойові дії, продовжується.

За інформацією Міністерства економіки, в рамках програми релокації вже 510 українських підприємств перемістили свої потужності із областей, де тривають бойові дії. Більше половини з них, зокрема 303 підприємства відновили свою діяльність на безпечних територіях. Ще 50 здійснюють монтаж обладнання та підключення комунікацій, а тому запрацюють найближчим часом.

Для прикладу, на територію Кіровоградської області уже здійснили релокацію своїх виробничих потужностей 12 суб'єктів господарювання, а 19 суб'єктів шукають виробничі площі. На Рівненщині станом на початок травня вже працює 21 бізнес, переміщений із постраждалих регіонів. Це підприємства, які займаються кавою, м’ясом, ІТ-технологіями тощо. А перше підприємство, яке переїхало з Києва на Рівненщину, розпочало свою роботу ще наприкінці березня.

Як зазначається Міністерством економіки, готуються до переїзду найближчим часом та знаходяться на різних стадіях транспортування ще 192 підприємства. А загалом понад півтори тисячі заявок було отримало від бізнесу для участі у програмі релокації. Учасникам програми надається підтримка з пошуку приміщень; опрацювання логістики переїзду; транспортування підприємств “Укрзалізницею”, “Укрпоштою”, тощо.

З метою створення умов для якнайскорішої адаптації переміщених вітчизняних компаній та підприємств і їх стабільної роботи держава надає також допомогу у постачанні сировини, пошуку нових ринків збуту продукції, кадрових питаннях, тощо.

У Комітеті з питань економічного розвитку зазначають, що релокація бізнесу із зони бойових дій - це реальний та дієвий спосіб зберегти виробництво, продовжити свою діяльність на більш безпечних територіях, забезпечити робочими місцями не лише своїх працівників, а й вимушено-переміщених осіб та забезпечити міцний тил нашим Збройним Силам. У Комітеті підтримують здійснені кроки та закликають до активізації переміщення та налагодження бізнесу на територіях, вільних від війни.