Немає більше жодної нації, яка заплатила б таку високу ціну за свої європейські прагнення, — Олександр Корнієнко

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 травня 2022, 19:39

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у межах робочого візиту зустрівся із заступником міністра з європейських справ Міністерства закордонних справ Естонської Республіки Мартом Фольмером.

 Олександр Корнієнко повідомив, що нагальним і першочерговим питанням для обговорення на зустрічі було статус кандидатства України в члени Європейського Союзу.

«Майбутнє членство в Європейському союзі — прагнення, яке об’єднує всю Україну. Ми маємо волю та стійкість протистояти росії. Ми маємо віру й бажання бути повноправним членами європейської родини», — наголосив Олександр Корнієнко та додав, що Україна вдячна Естонії — справжнім друзям — за підтримку на цьому шляху.

 Зі свого боку, заступник міністра з європейських справ Міністерства закордонних справ Естонської Республіки Март Фольмер запевнив, що Естонія всіляко сприятиме прагненню України до Євросоюзу, ведучи перемовини з країнами, які поки «не дуже схильні» до затвердження цього питання.

 До того ж, Перший віцеспікер Парламенту зазначив, що у червні Європейська Рада на своєму засіданні ухвалить рішення щодо майбутнього статусу України як кандидата в члени Європейського Союзу.

 «Ми сподіваємося, що це рішення буде позитивним. Адже до цього часу — як сьогодні, так і з перших днів війни — ми боремося за демократичні європейські цінності. І, мабуть, немає більше жодної нації, яка заплатила б таку високу ціну за свої європейські прагнення», — резюмував Перший заступник Голови Парламенту Олександр Корнієнко.

 

Фото: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei