Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Я.Юрчишин: Вимога надання Україні ППО та наступальної зброї - Україна сама себе і Європу захистить, тільки потрібна зброя

Інформаційне управління
16 травня 2022, 15:30

 

Попри запевнення кремля, що «спецоперація це знищення української військової інфраструктури», окупати вже майже три місяці невпинно обстрілами та авіаударами знищують цивільні об’єкти: школи, лікарні, дитячі садочки, житлові будинки, житлові райони та інші об’єкти цивільної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність цивільного населення міст і сіл України.

Зокрема, на цей час в Україні за час повномасштабного вторгнення росії повністю зруйновано і не підлягають відновленню 40 лікарень, пошкоджено щоденними обстрілами близько 500 лікарень, в яких вже не має можливості надавати медичну допомогу. Обстрілюючи населені пункти в Україні окупанти зруйнували в Україні понад 18 тисяч об’єктів інфраструктури.

Це є свідоме грубе порушення законів і звичаїв війни та є воєнним злочином.

Разом з тим, Збройні Сили України та вся українська нація демонструє, як боротися, як перемогти російського агресора.

Велика вдячність нашим західним партнерам парламентарям Чехії, Естонії, Польщі, Франції, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції, Великобританії  та США, які ще у березні 2022 року підписали спільну заяву «Про невідкладну необхідність модернізації ППО України»

Зокрема, окремі країни Європи наголосили, що необхідно підтримувати військову та цивільну оборону України - забезпечити захист повітряного простору та припинити пересування ворожої техніки на території України. Це можна зробити за допомогою постачання протитанкової та протиповітряної зброї.

Хочеться зазначити, що найкращий спосіб допомогти Україні - надати їй всі необхідні літаки, протикорабельні ракети, бронетранспортери, важкі системи протиповітряної оборони, щоб стримати і завдати поразки російській армії безпосередньо на території України, щоб війна не перекинулася до Європи.

Постачання зброї має бути стабільним та у достатній кількості, про яку просить Україна, інакше війна і надалі супроводжуватиметься величезними жертвами. Чим більше і швидше Україна отримає зброї, тим більше людських життів буде врятовано та менше буде зруйновано населених пунктів.

Усі союзники України мають відкласти будь-які сумніви, оскільки на сьогодні зброя служить цілі миру не лише в нашій країні, а також на Європейському континенті.