Олександр Корнієнко отримав Герб Таллінна для Президента України від Голови міської Ради Таллінна

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 травня 2022, 19:52

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко отримав для Президента України Володимира Зеленського нагороду — Герб Таллінна — від Голови міської Ради Таллінна Євгена Осіновського.


Перший віцеспікер Парламенту України подякував Таллінну та народу Естонії за значну підтримку. «Звичайно, військова та гуманітарна допомога важливі, але й символіка відіграє не менш значну роль», — наголосив Олександр Корнієнко та додав, що лише спільними зусиллями можливо виграти війну, яку розпочала росія. 


За словами Голови міської Ради Таллінна, дарування Герба демонструє солідарність міста та його мешканців із народом України та висловлює підтримку його героїчній боротьбі проти російської агресії. «Ми маємо виграти цю війну», — додав Євген Осіновський. 


«Маємо перемогти, щоби держава і народ України могли мирно й самостійно вирішувати свій подальший шлях. Виграти — це показати, що в Європі 21 століття немає місця для насильницької зміни кордонів, вбивства людей і бомбардувань міст», — наголосив голова Таллінна. 


Після закінчення робочого візиту до Естонської Республіки Олександр Корнієнко передасть нагороду Президенту України Володимиру Зеленському.  


Довідково. Герб Таллінна — нагорода міста, яку вручають як особливу пошану. 5 травня міська рада Таллінна ухвалила рішення нагородити Президента України Володимира Зеленського відповідним Гербом.