Руслан Стефанчук: Загальний «чек війни» має бути пред’явлений російській федерації з вимогою його негайної сплати

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 травня 2022, 10:59

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю інформаційному агентству «УКРІНФОРМ» розповів, що, на його думку, буде повною перемогою України. 


«Повна перемога України — це Україна в межах своїх кордонів станом на 24 серпня 1991 року. Це саме ті кордони, в яких вона визнана незалежною державою Організацією Об’єднаних Націй», — наголосив Руслан Стефанчук і додав, що також перемогою буде насамперед повернення всіх українців додому.


«Це — жорсткі репарації для України від російської федерації», — зауважив Спікер Парламенту, адже «рф має відновити все, що зруйнувала в Україні: кожен місток, кожну квартиру… Це все має бути відновлено коштом росії». 


«Загальний, якщо можна так сказати, «чек війни» має бути пред’явлений російській федерації з вимогою його негайної сплати», — зазначив Руслан Стефанчук. 


Голова Парламенту також акцентував в інтерв’ю, що Верховна Рада України ухвалила багато звернень до інших країн про задоволення інтересів України щодо виплати репарацій з майна, яке було арештовано у громадян рф.


«Будемо і надалі вимагати, щоб із цього майна було покрито збитки, завдані Україні російською федерацією», — наголосив Руслан Стефанчук.