Заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики О.Мошенець: Підтримка Нідерландами України

Інформаційне управління
14 травня 2022, 11:36

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте став другим світовим лідером, який у форматі відеозвернення виголосив промову перед народними депутатами України.

Марк Рютте у своєму відеозверненні визнав, що російська агресія проти України є невиправданою й руйнівною, заснованою на брехні. Російська агресія є абсолютно безпрецедентною, як і мужність та героїзм українців у боротьбі за свободу.

Окрім того, за словами Прем'єр-міністра Нідерландів, «ця війна - за наше спільне майбутнє» і тому Нідерланди вже надають та готові й надалі надавати військову допомогу Україні.

Так, від початку бойових дій Нідерланди поставили Україні боєприпаси, гвинтівки, зенітне озброєння та реактивні гранатомети. Також надали гуманітарну допомогу на суму 40 мільйонів євро для постраждалих від війни в Україні та допомогли з прихистком майже 50 тисячам українців, які були вимушені рятуватися від війни за кордон.

Нідерланди у співпраці з Німеччиною нададуть Україні броньовані самохідні артилерійські установки - Рanzerhaubitze 2000 (PzH 2000).

Прем’єр-міністр Нідерландів відзначив, що колективні санкції, накладені на рф є безпрецедентними, але необхідно робити більше і якомога швидше. Санкції мають бути чинні аж поки російська агресія не закінчиться і не відновиться український суверенітет.

Марк Рютте наголосив, що країни-члени Європейського Союзу повинні залишатися єдними і об'єднаними в підтримці України у боротьбі проти російської агресії, навіть якщо ціна підтримки буде високою. Так як вона не вища за життя і свободу українців.

Вдячна за підтримку Прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте, який завершив свою промову словами "Слава Україні!"