«"Парламент працює. Війна вимагає жорстких рішень щодо ворога і захисту наших громадян", - голова підкомітету з державної молодіжної політики Ірина Борзова

Інформаційне управління
13 травня 2022, 17:29

 

У Верховній Раді схвалили конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб російської федерації та білорусі. Конфісковані активи будуть використані для посилення обороноздатності та відновлення України.

Прийняли закон, який передбачає націоналізацію корпоративних прав українських дочірніх компаній російських банків. Закрили рейдерські схеми, що виникали при роботі з державними реєстрами. Посилили захист прав працівників.

Перелік законів, прийнятих Верховною Радою України 12 травня:

Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, (реєстр. №7269) - дозволяє місцевим громадам оперативно ухвалювати важливі рішення в деяких сферах, вчасно та гнучко реагувати на зміни ситуації в умовах війни.

Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану, (реєстр. №7264) - спрощує низку вимог до агровиробників і зменшує бюрократичне навантаження на них, зокрема - під час державної реєстрації пестицидів та агрохімікатів. Це надзвичайно важливо під час проведення весняних посівних робіт 2022 року.

 

Більше тут: https://komsport.rada.gov.ua/news/main_news/75165.html