Олена Кондратюк відвідала Ризький центр підтримки вимушених переселенців з України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 травня 2022, 09:30

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк разом із міським головою Риги Мартіншем Стакісом ознайомилася з роботою Ризького центру підтримки мешканців України.


За час повномасштабної війни росії з Україною Латвія прийняла приблизно 30 тисяч вимушених переселенців з України, які втікали від російського вторгнення. Переважно це жінки та діти. Половина гостинно прийнятих Латвією українців отримала підтримку саме у цьому Центрі.


У Центрі працює принцип єдиного вікна, створені умови для харчування та перебування родин із дітьми. Тим, хто звертається до Центру, надається вся необхідна інформація про доступні можливості для отримання фінансової та іншої допомоги від Латвійської держави.

 

«Щиро вдячна мерії Риги та волонтерам, які забезпечують та опікуються діяльністю цього центру життя для наших громадян. Ми також цінуємо допомогу Риги, яка була надана Україні: 11 пасажирських автобусів та понад 80 тонн гуманітарних вантажів, які зібрали мешканці міста», — наголосила Віцеспікерка українського Парламенту.