Руслан Стефанчук: Україна та Український народ дуже цінує допомогу, яку ми отримуємо від братнього норвезького народу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 травня 2022, 21:45

 

Під час брифінгу Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував Президенту Стортингу Норвегії Масуду Гарахані за надану підтримку й наголосив на питаннях, які сьогодні обговорювали парламентарі. 

Зокрема, на фінансовій допомозі для України, а також на підтримці проєктів із відбудови інфраструктурних об’єктів, зруйнованих рф. Не оминули й тему військової допомоги, представленою протикорабельними й протиповітряними системами. 

«У всіх питаннях у нас є повне взаєморозуміння», — наголосив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Президент Стортингу зазначив про низку аспектів українсько-норвезької співпраці. Він наголосив, що Президент України Володимир Зеленський став третім лідером країни, якого запросили виступити перед Парламентом Норвегії. 

«Першим іноземним лідером став Вінстон Черчилль у 1948 році. Його меседж був такий: Європа має зрозуміти, що світова війна не має ніколи повторитися», — зауважив Масуд Гарахані.

Він також наголосив, що перебуває під глибоким враженням після візиту до Бучі. 

«Я теж знаю, що таке війна: приїхав в Норвегію з Ірану, коли мені було п’ять років. Те, що відбувається сьогодні в Україні, не має відбуватися. Діти в Україні не мають відчувати того, що відчувають сьогодні», — додав він.

Президент Стортингу запевнив, що Норвегія та її народ повністю підтримують Україну. 

«Ви маєте виграти цю війну, тому що це справа майбутнього України та Європи. І ми будемо допомагати вам, щоби свобода та демократія перемогли», — резюмував Масуд Гарахані.