Руслан Стефанчук: 61% німців підтримують пришвидшену інтеграцію України до ЄС, а 100 % — повний її вступ

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 травня 2022, 20:00

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Президентка Бундестагу Бербель Бас зробили спільну заяву для преси після зустрічі. 

Спікер Парламенту України від імені парламентаріїв та українців подякував усьому німецькому народові за підтримку. Зокрема, військову допомогу Україні та санкційну політику проти рф, а також схвалення інтеграції України до ЄС.  

«Ми знаємо, що рівень підтримки України у Німеччині є надзвичайно високим: 61% підтримують пришвидшений вступ до ЄС. А пані Президентка Бундестагу мене виправила, що 100% підтримують наш повний вступ до ЄС», — зазначив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Бербель Бас запевнила, що Федеративна Республіка Німеччина докладе всіх зусиль, аби прискорити процес європейської інтеграції України, скоротивши консультаційні та законодавчі процедури для якнайшвидшого поповнення європейської сім’ї ще однією країною.

«Моя солідарність — з Україною та Українським народом у цій жорстокій, брутальній війні за існування. Я приїхала до Києва, щоби наголосити, що Німеччина та її партнери твердо стоять на боці України», — підкреслила Президентка Бундестагу.