Олександр Корнієнко: У нас немає дискусій про головне — мету, демократію та цінності

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 травня 2022, 20:00

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та Президентка Бундестагу Бербель Бас ознайомилися з наслідками окупації російськими військами міст Київщини — Бучі та Ірпеня.

«Дякуємо за візит у символічний день для наших народів. Сьогодні ми говоримо про те, що весь історичний досвід, який у нас є, говорить про те, що зло буде завжди покаране», — наголосив Олександр Корнієнко.

Він також зауважив, що Україна вдячна за допомогу, яку надає Німеччина. «У нас немає дискусій про головне — мету, демократію та цінності».

Олександр Корнієнко висловив сподівання, що співпраця України та Німеччини продовжуватиметься: «Готові у робочому режимі всі питання обговорювати з Бундестагом, знаходити спільну мову, рішення та здійснювати візити».

Зі свого боку, Президентка Бундестагу Бербель Бас зауважила про героїчність народу України: «Місто зруйновано, місто практично стояло на захисті Києва. Те, що ви зробили, — героїчно, як і те, що ви змогли врятувати 95% людей». Вона також зазначила, що сьогодні мала розмову з Прем’єр-міністром про відновлення міст і про підтримку в цьому України Німеччиною.

«Ми разом і далі будемо боротися за мир і свободу. Також ми будемо сприяти якнайшвидшому вступу України до Європейського Союзу», — наголосила Бербель Бас і додала, що Німеччина підтримує Україну і на рівні консультацій, і на законодавчому рівні, аби прискорити ці процеси. «Ми на юридичному рівні підтримуємо Україну для розкриття злочинів, які тут відбулись», — зауважила Бербель Бас.

«Німеччина готова надати підтримку у відновленні житла, дитячих садочків і медичної допомоги», — резюмувала Президентка Бундестагу.