Олександр Корнієнко: Ми вдячні Норвегії за підтримку України, зокрема й військову

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 травня 2022, 16:21

 
Перший заступник Голови Парламенту Олександр Корнієнко, Президент Стортингу Королівства Норвегія Масуд Гарахкані та Міністерка закордонних справ Королівства Норвегія Аннікен Гуйтфельд ознайомилися з наслідками окупації збройними силами рф міст Київщини — Бучі та Ірпеня.

«Норвегія - це країна, яка вперше за довгий час надала пряму військову підтримку нашій країні. Ми дуже вдячні норвезькому народу, уряду та колегам за цю підтримку», — наголосив Олександр Корнієнко.

Він, зокрема, зауважив, що це є ще одним свідченням того, наскільки для всієї європейської спільноти та саме Норвегії є важливою спільна боротьба проти агресії росії, яка зараз чиниться в Україні.

«Наше мужнє передмістя Києва зробило дуже великий подвиг, завдяки якому ворог не потрапив до столиці», — зауважив Перший віцеспікер Парламенту та додав, що саме після таких зустрічей та візитів до міст Київщини відбувалися певні зрушення щодо постачання зброї та гуманітарної підтримки.

Зі свого боку, Президент Стортингу Королівства Норвегія Масуд Гарахкані зауважив: «Наші серця розбиті після побаченого у Бучі та Ірпені». Зокрема, він додав, що сьогодні в Норвегії вшановують день, коли Норвегія здобула назад свою незалежність, свободу і демократію після окупації у Другу світову війну: «Зараз народ України бореться за ті самі цінності. Тому від імені Норвегії ми стоїмо поруч із народом України і також боремося за ці самі цінності».

Міністерка закордонних справ Королівства Норвегія Аннікен Гуйтфельд зазначила, що серед тих, хто боровся у Норвегії під час Другої світової війни, було багато й українців: «Вони зробили багато для звільнення східної частини нашої країни. Думаю, що в різних норвезьких містах і містечках вшановують своїх героїв, серед яких були й українці. Хочу запевнити, що ми в Норвегії на 100% з вами, з українцями».