Глобальна мережа парламентаріїв «Об’єднані для України» узгодили спільну заяву після зустрічі з Головою Парламенту

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
06 травня 2022, 20:25

 

Після відвідання Бучі та Бородянки, за результатами зустрічі з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком, членами Уряду, військовими, члени глобальної мережі парламентаріїв «Об’єднані для України» (U4U) узгодили спільну заяву.


Повний текст документа подається нижче. 

   

СПІЛЬНА ЗАЯВА

ГЛОБАЛЬНА ПАРЛАМЕНТСЬКА МЕРЕЖА «ОБ’ЄДНАНІ ДЛЯ УКРАЇНИ»

6 травня 2022 рік

 

Ми, депутати Верховної Ради України та інші народні депутати, які представляють глобальну парламентську мережу «Об’єднані для України» та беруть участь у другому солідарному візиті в Україну, закликаємо до:


1. Негайного збільшення поставок всього необхідного озброєння Україні. Ми наголошуємо на необхідності посилити Європейський фонд миру, щоб збільшити амбіції підтримки в зброї та боєприпасах. Існує потреба у створенні стійкої системи відновлення української систем озброєння, а також безперервного процесу інструктажів щодо використання більш досконалих систем озброєння західного зразка. Україна не може перемогти і не може зменшити людські втрати без стабільного та адекватного постачання зброї.

2. Створення міжнародного трибуналу щодо воєнних злочинів Російської Федерації та злочинів агресії проти України за міжнародним правом на додачу до роботи, яку українська влада проводить з МКС. На всі злочини агресії необхідно реагувати, а всіх винних притягнути до відповідальності. З огляду на характер злочинів і наміри знищити народ України, парламенти світу мають визнати війну Російської Федерації проти України геноцидом.

3. Збільшення нищівних санкцій проти Російської Федерації та її правлячого режиму до рівня повного торговельного ембарго, у тому числі ембарго на енергоносії, до того часу поки останній російський окупант не залишить українську землю.

4. Надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі та якнайшвидший початок переговорів про вступ як єдиний дієвий шлях до консолідації свободи, демократії та стабільності України та європейського континенту.

5. Створення амбітного європейського плану відбудови України, з цією метою також використання російських активів, конфіскованих через санкції. Ми підтримуємо ідею, що всі країни-члени ЄС повинні взяти на себе відповідальність за допомогу у відбудові окремих регіонів України.

6. Європейської координації швидкої модернізації гуманітарної допомоги Україні, зокрема щодо потреб у харчуванні, воді та ліках.

7. Підтримки на рівні ЄС європейських компаній, які мають торговельні відносини з Україною, для підтримки функціонування економіки України.