Парламент зробив вирішальний крок до заборони проросійських партій в Україні, — Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 травня 2022, 21:45

«Сьогодні під час свого засідання Верховна Рада України зробила вирішальний крок до заборони проросійських партій в Україні», — наголосила Заступниця Голови Парламенту Олена Кондратюк. 

Зокрема, вона повідомила, що народні депутати України ухвалили в цілому Закон (реєстр. № 7172-1) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій». «За» документ проголосувала конституційна більшість парламентаріїв. 

«Рішення ухвалено з метою захисту незалежності та суверенітету України від політичних сил, діяльність яких має характер колабораціонізму, виправдання та глорифікації збройної агресії рф, окупаційних адміністрацій і самопроголошених органів влади, підконтрольних рф», — наголосила Олена Кондратюк. 

Віцеспікерка також зазначила, що під заборону потраплятимуть й ті партії, які займатимуться представленням збройної агресії рф проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни та запереченням тимчасової окупації частини території України.