Перш ніж займатися відновленням, необхідно розібратися зі завданими росією збитками, — Олександр Корнієнко

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 травня 2022, 19:50

«У нас є законопроект (реєстр. № 7282), який стосується зміни умов містобудівної діяльності й регулювання в цій сфері, щоби швидше запустити процес відбудови», — зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час брифінгу в Медіацентрі «Україна - Укрінформ».

Він також зазначив, що на сьогоднішньому засіданні Парламенту до розгляду згаданого законопроекту не дійшли, але планують це зробити наступного разу. «Треба розуміти, що перш ніж займатися відновленням, потрібно розібратися зі збитками. Це дуже масована робота, вона вже ведеться», — закцентував Перший віцеспікер Голови Парламенту.

Зокрема, Олександр Корнієнко зауважив, що люди вже звертаються до місцевих органів влади задля відповідної оцінки завданих пошкоджень. Він додав, що зазначені дані можна подати через «Дію» — завантажити інформацію про свої житлові або комерційні об’єкти.

«Відбудова буде здійснюватися. Нині триває обговорення відновлення економіки, її переорієнтація на нові напрями. Звичайно, одним із важливих етапів на цьому шляху буде наша євроінтеграція», — наголосив Олександр Корнієнко та додав, що Україна очікує на отримання статусу кандидата в члени Європейського Союзу вже найближчим часом улітку.

«З огляду на це, ми далі займатимемося економічними питаннями. Щодо прикладів — їх багато. Борис Джонсон говорив про увагу Великої Британії до відбудови Київщини, передмість Києва, які дуже сильно постраждали. Так само є ініціатива Естонії щодо Житомирщини», — розповів Перший заступник Голови Парламенту.

Він зауважив, що найближчим часом уже будуть здійснюватися відповідні роботи: «Мери маленьких міст, голови громад ведуть переговори з партнерами: вони звертаються та отримують допомогу. Зараз це більше гуманітарна допомога, однак вже почалися розмови про більш системні речі».