Борис Джонсон є символом того, наскільки серйозною є підтримка України Великою Британією, — Олександр Корнієнко

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 травня 2022, 19:42

 

«Підтримка Великої Британії надихає нас як політиків, як парламентарів», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час брифінгу в Медіацентрі «Україна - Укрінформ».

Він зазначив, що лейтмотивом виступу Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона у Парламенті була фраза, що не існує якихось різночитань війни: «У цій складній атмосфері є лише одна думка — Україна переможе».

Борис Джонсон у своїй промові наголосив, що військова допомога була значною та лише збільшуватиметься задля перемоги України. Зокрема, він навів конкретні приклади: «Це й протикорабельні системи, і радари, і бронетранспортери — панцерні машини, звичайно, гуманітарна й організаційна допомога».

«Думаю, що рівень допомоги, яка нам надходить, лише зростатиме. Адже, як зазначив у своєму виступі Борис Джонсон, нині у Великій Британії важко знайти місце, де б не було прапору України», — наголосив Перший заступник Голови Парламенту та додав, що британські музиканти, актори, політики, лідери думок і, звичайно, її Величність Королева Єлизавета ІІ підтримують Україну в цій боротьбі.

Він також закцентував, що Борис Джонсон є символом того, наскільки серйозною є підтримка України Великою Британією. Вона надихає наш народ на перемогу, яка зараз кується щодня в цій війні, розв’язаній рф.

Олександр Корнієнко, зокрема, зауважив, що у вівторок, 3 травня, у Верховній Раді України виступив зі зверненням Президент України Володимир Зеленський, в якому висловив вдячність Великій Британії за підтримку.