Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів: "Підвищення оборонної здатності України значно зменшить кількість жертв серед мирного населення України через військові дії росії"

Інформаційне управління
27 квітня 2022, 18:43

 

З початку широкомасштабного воєнного вторгнення російської федерації в Україну житлові квартали та об’єкти критичної інфраструктури зазнають регулярних ракетних обстрілів з боку окупантів.

За два місяці війни російська армія використала проти України більше 1300 ракет, величезну кількість авіабомб та артилерії.

Увесь світ є свідком того, як росія продовжує нищити ракетами та бомбами зруйноване на 95% місто Маріуполь, намагаючись вбити останніх захисників міста та мирних жителів з дітьми, що перебувають на металургічному комбінаті «Азовсталь».

Повідомляючи про терористичні напади російської армії на цивільне населення в містах Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель та багатьох інших, наша держава тижнями просила весь демократичний світ «закрити небо» над Україною, забезпечивши таким чином країні протиповітряну оборону. На жаль, ці заклики не отримали належної підтримки через страх низки держав перед прямим військовим конфліктом з росією та загрозою розгортання третьої світової війни.

Сьогодні Україна просить весь демократичний світ якщо не «закрити небо», то хоча б надати нашій державі засоби протиповітряної оборони та важку наступальну зброю, що так необхідна Збройним Силам України для захисту суверенітету держави та життя громадян від переважаючої сили противника. 

За надання важкого озброєння Україні у її протистоянні з росією уже висловився Президент Європейської ради Шарль Мішель. Прем'єр-міністр Словенії Янез Янша підтримав відправлення в Україну систем протиракетної оборони С-300. Сполучені Штати Америки розглядають питання надання Україні більш важкого та складного озброєння, ніж те, що передавалося до сьогодні, а Британія планує закликати союзників подвоїти підтримку наших збройних сил.

Однак, зволікання з рішеннями щодо надання важкого озброєння Україні забезпечує можливість подальшого вбивства цивільного населення з боку російської армії за допомогою ракет та бомб. Крім того, затягування або навіть і блокування надання важкого озброєння Україні може свідчити про непряму підтримку воєнних злочинів росії проти України та геноциду українського народу в цілому.

Росія є співмешканкою багатьох європейських країн на європейському континенті, і для всіх цих держав вона є потенційною загрозою. Російська пропаганда публічно заявляла, що Україна є лише проміжним етапом до війни в Європі. Тож на сьогодні Україна є своєрідним захисним щитом між росією та Європою. 

Оборонна здатність Європи є високою. Утім необхідно упередити потенційні жертви серед мирних європейців шляхом підвищення оборонної здатності  України у протистоянні росії.

За допомогою усього світу ми маємо зберегти життя кожного українця та убезпечити Європу та світ від подальших проявів тероризму російської федерації. Адже саме свідома та вчасна підтримка України зменшує силу ймовірного наміру росії здійснювати військові наступи на інші держави світу.

Об’єднання світу навколо спасіння України від геноциду з боку російської федерації демонструватиме чітку та однозначну позицію до авторитарно-терористичного режиму росії.

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів закликає світових лідерів надати Україні засоби протиповітряної оборони та наступальну зброю для захисту України та всієї Європи від військових атак російської федерації.