Руслан Стефанчук: П’ять напрямків підтримки України формують кулак, який має здолати російську федерацію

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
27 квітня 2022, 19:04

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час спільного брифінгу зі спікерами парламентів Північної Македонії, Швейцарії та Румунії окреслив п’ять основних і важливих напрямів допомоги Україні від країн світу, які важливі для нашої перемоги над агресором.


«Перший — це підтримання серйозної і жорсткої санкційної політики проти російської федерації. Без винятків, без окремих умов, чітка санкційна політика,  яка дасть можливість переламати економічний хребет агресору і машині війни. Тобто, коли ми говоримо про ембарго, ми говоримо про ембарго на всі енергоносії; коли ми говоримо про Swift, ми говоримо про Swift для всіх банків; коли ми говоримо про порти, ми говоримо про всі операції, пов’язані з суднами рф, без винятків, без якогось економічного інтересу, без прихованих економічних вигод», — наголосив Спікер Парламенту України.


Другий напрямок, за словами Голови Верховної Ради, це економічна і фінансова підтримка для України, адже велика кількість територій окупована, що не дає нашій економіці працювати на повний розмах.


«Третій напрямок — це підтримка нашої євроінтеграційної перспективи. Євроінтеграція і наша участь в ЄС, це те, на що український народ заслужив, це те, за що український народ сплатив сповна. Жоден інший народ, який сьогодні знаходиться у великій європейській сім'ї, не платив таку страшну ціну, як це зробила Україна», — наголосив Руслан Стефанчук, тому важливим четвертим кроком у підтримці України, за його словами, є військова підтримка, без якої Україна не зможе  протистояти рф.


«І п’ятий напрямок, який для нас є визначальним, це побудова спільного плану відбудови України. Але такого плану, який би говорив не про відбудову України, а про відбудову Європи разом з Україною. Цих напрямків п’ять. Але, коли вони разом — вони формують кулак, який має здолати рф», — підкреслив Голова Верховної Ради України.