Верховна Рада прийняла Закон щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації деяких категорій громадян

Інформаційне управління
14 квітня 2022, 18:31

Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації деяких категорій громадян (реєстр. № 7272).

Метою Закону є вирівнювання у правах учнів і викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти зі студентами та викладачами закладів фахової передвищої та вищої освіти шляхом надання всім зазначеним категоріям рівного права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, що дасть змогу забезпечити відбудову України шляхом наповнення ринку фахівцями, в тому числі кваліфікованими робітниками.

Законом розширено перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, зокрема доповнено його такими категоріями громадян, як учні і викладачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.