Комітет з питань державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування: Війна рф проти України - геноцид!

Інформаційне управління
13 квітня 2022, 11:27

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови №7276 про Заяву Верховної ради України "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні".

Як зазначено у Постанові, її прийняття стане першим кроком до викриття істинних намірів Російської Федерації, її дій щодо знищення Українського народу під час збройної агресії проти України й донесення цієї інформації до міжнародної спільноти з метою ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

«Щоденні масові вбивства, викрадення, позбавлення свободи людей, їх катування, ґвалтування жінок і дітей, глумління над тілами вбитих, розстріли, блокада населених пунктів, знищення цивільної інфраструктури, використання голоду як методу війни… І таких звірств безліч по всій території України, куди ступила нога російського окупанта», - наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і підкреслив, що не можна мовчати, не можна таке пробачити.

«Численними також є факти примусового переміщення тисяч людей, в тому числі дітей, з числа цивільного населення України на територію Російської Федерації або тимчасово нею окуповані території України. Примусове видворення та переселення українських громадян, як це масово відбувається з мешканцями Маріуполя, також доводить намір знищити Український народ, припинити його існування на певній території. Примусове переміщення українських дітей на територію Російської Федерації та їхня передача на виховання до чужого їм середовища свідчить про мету знищення їхньої самоідентифікації як українців. Численними є випадки фізичного та психічного насильства щодо представників українських органів державної влади та органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій та інших місцевих активістів, журналістів, священнослужителів та інших авторитетних в українському суспільстві осіб. Такі дії спрямовані на пригнічення та знищення еліти Українського народу.», - йдеться у проекті постанови.

Парламент також звертається до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та 8 парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення Російською Федерацією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України.

Повна версія за посиланням: https://bit.ly/3M3UJ5M