Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко: Після злочинів Росії в Маріуполі, Бучі, Ірпені, Гостомелі західним політикам вже неможливо не помічати явних актів геноциду проти українського народу

Інформаційне управління
03 квітня 2022, 15:43

 

На жаль, деякі західні політики все ще бояться визнати цей геноцид 21 століття і навіть вжити саме слово «геноцид». Причина полягає в тому, що визнання злочинів Росії геноцидом вимагатиме рішучих дій всього цивілізованого світу проти геноцидної держави. У тому числі використання сили.

Разом з тим, деякі країни Європи вже починають визнавати злочини Росії справжнім геноцидом. Наприклад, в заяві Сейму Польщі йдеться про те, що Росія вчинила на території України акти геноциду. У спільній заяві голів комітетів закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Румунії та Чехії також згадується геноцид.

Політика геноциду Росії проти українського народу вимагає від усіх країн світу конкретних дій, щоб зупинити геноцид. Мовчання і бездіяльність віднині стають співучастю у злочинах Росії.