Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом Європейського Парламенту Робертою Мецолою

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 квітня 2022, 16:34

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом Європейського Парламенту Робертою Мецолою.

«Сьогодні в стінах Парламенту України ми маємо велику честь приймати Президентку Європейського парламенту пані Роберту Мецолу. Вона є щирим і відданим другом України, українського народу та українського парламенту, за що я особисто їй дуже вдячний», — наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Парламенту України привітав Роберту Мецолу з обранням на посаду Президента Європарламенту і висловив сподівання на посилення співпраці між парламентами.

Руслан Стефанчук звернувся до представників Європарламенту з проханням діяти більш рішуче для стримування російської агресії. Учасники зустрічі розглянули питання посилення санкційного тиску проти рф, підтримки України в гуманітарній та військових сферах, а також вступу України до ЄС.

«Ми сподіваємося на потужну підтримку Європейським парламентом України в нашому протистоянні проти російської агресії», — наголосив Руслан Стефанчук.

Своєю чергою, Роберта Мецола висловила захоплення мужністю українського народу та хоробрістю українського війська.

«Хочу сказати, що парламентська демократія отримала друге дихання в Європі завдяки подвигу українського народу й діям українського парламенту. Усі разом ми висловлюємо глибоке співчуття тим українцям, які загинули в цій несправедливій війні. Ми всі стоїмо разом із вами пліч-о-пліч у цій боротьбі», — зазначила Роберта Мецола.

Президентка Європарламенту звернулася до українського парламенту та всього українського народу з трьома обіцянками.

«Перше — ми визнаємо зазіхання рф на Україну, на її свободу, на її територію, як зазіхання на цілу Європу, на той лад, що ми маємо у світі. Друге — Україну визнаємо за кандидата на вступ до ЄС офіційно і швидко, і це я обіцяю вам від Європейського парламенту. Третє — ми докладемо всіх зусиль, щоби відбудувати після війни українські міста й села, що зазнали нищівних ударів із боку агресора. Фінансова, гуманітарна, військова допомога вже надається, й далі продовжуватимемо це робити. Ми допоможемо біженцям, що покинули свої домівки. Вони будуть у нас, як вдома, до того часу, коли справді зможуть повернутися на свою Батьківщину. Слава Україні!», — зазначила Роберта Мецола.

У зустрічі також взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.


Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України