Заступник голови Комітету з питань молоді і спорту, голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання Василь Мокан розповів про діяльність тернопільських волонтерів, допомогу переселенцям та гуманітарну допомогу областям України

Інформаційне управління
31 березня 2022, 17:31

 

Впродовж місяця у волонтерському штабі Центру науки Тернополя, що працює разом з Тернопільською міською радою та молоддю Тернополя, отримали гуманітарну допомогу 6170 осіб, серед них 2015 дітей.

В штабі зареєстровано 931 волонтер. Отримали волонтерські посвідчення 970 волонтерів. Безпосередньо у штабі працює 100 волонтерів. У волонтерському чаті беруть участь 1799 осіб. Водіями працює 560 осіб.

Опрацьовано 352 заявки від установ та організацій на гуманітарну допомогу, причому отримано допомогу з 9 країн світу.

За даними Тернопільської міської ради 9572 осіб отримали тимчасовий прихисток, 6300 осіб влаштовано на тривале проживання.

Василь Мокан зазначив, що у місті Тернополі патріотична відповідальна молодь, яка намагається робити все можливе для перемоги як на передовій, так і в тилу. Він також нагадав, що наприкінці минулого року начальник управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради Христина Білінська була нагороджена Премією Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

Волонтерська діяльність тернопільської молоді свідчить не лише про правильність прийнятого рішення Верховною Радою України, а найголовніше - про її високий патріотизм та самовіддане служіння українському народові.