Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб"

Інформаційне управління
24 березня 2022, 17:22

Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому проект Закону "Про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" (реєстр. № 7179).

Закон розроблено з метою забезпечення безпеки посадових осіб, що обумовлено специфікою їх повноважень або діяльності. Насамперед, це можливість прийняття ними одноособових рішень, які впливають на права та свободи громадян, інтереси суспільства та держави, захист державного суверенітету, конституційного ладу та територіальної цілісності України.

Враховуючи гостру потребу у терміновому ефективному забезпеченні оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності спричинену російською збройною агресією проти України та необхідністю формування надійного захисту кордонів України в майбутньому, Законом пропонується доповнити перелік посадових осіб, яким надається державна охорона з метою забезпечення нормального функціонування органів державної влади України та безпеки посадових осіб.

Законом пропонується внести зміни до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», а саме: до статті 6 шляхом доповнення переліку посадових осіб, яким забезпечується безпека у місцях постійного і тимчасового перебування, та до статті 7 шляхом доповнення переліку посадових осіб, щодо яких може здійснюватися державна охорона у разі наявності загрози їх життю чи здоров’ю.