Комітет з питань цифрової трансформації інформує щодо отримання державних послуг під час війни: робота ЦНАПів і ЄДЕБО

Інформаційне управління
23 березня 2022, 16:46

ЦНАПи - мережа місць, де можна якісно, швидко і зручно отримати необхідні протягом життя адміністративні державні послуги за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу». Через російську агресію центри, що розташовані в зоні бойових дій, тимчасово не працюють. Після перемоги обов'язково вони відновлять свою роботу, а наразі пропонуємо скористатися мапою, що показує ЦНАПи, які працюють https://cutt.ly/ZSAec8x

На мапі можна знайти найближчий до вас відкритий центр, дізнатися графік його роботи та контактний номер.

Як скористатися:

- Через смартфон: виберіть вашу область та населений пункт у спадному списку.

- Через комп’ютер: натисніть на вашу область та зелену позначку ЦНАП на мапі.

Водночас повідомляємо, що інформацію про освіту та дані про навчання особи можна отримати у Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) – https://info.edbo.gov.ua/check-person/  

За допомогою даного сервісу можливо отримати інформацію, яка міститься в ЄДЕБО, щодо:

-         Здобуття вищої освіти – з 2012 року, фахової передвищої освіти – з 2020 року, професійної (професійно-технічної) освіти – з 2013 року.

-         Документів про здобуту вищу, фахову передвищу та професійну (професійно-технічну) освіту, які отримані з червня 2015 року.

-         Документів про здобуту вищу, професійно-технічну та загальну середню освіту, які отримані з 2000 року, якщо на їх підставі здійснювався вступ на навчання для здобуття вищої освіти – з 2012 року, фахової передвищої освіти – з 2020 року, професійної (професійно-технічної) освіти – з 2013 року.

Зверніть увагу, що інформація щодо здобуття освіти за кошти державного бюджету у вищих військових навчальних закладах (закладах вищої освіти із специфічними умовами навчання, військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти) в ЄДЕБО не міститься.

Заклади освіти можуть вносити до ЄДЕБО дані щодо здобувачів освіти, формувати для випускників інформацію, що міститиметься в документах про здобуту освіту та отримувати реєстраційні номери додатків європейського зразка, подавати заяви щодо ліцензування освітньої діяльності тощо.

Разом забезпечуємо українців державним сервісом, навіть під час воєнного стану.

Разом переможемо!