Руслан Стефанчук: Весь світ має об’єднатися, щоби зламати хребет агресорові

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 березня 2022, 16:15

Весь світ має об’єднатися, щоби припинити нічим не виправдані вбивства та зламати хребет агресорові. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час виступу на неформальній міжпартійній, міжнародній мережі «Об’єднані для України».

«Наш Президент та я вже неодноразово озвучували наші пріоритети: швидке членство у ЄС, закрите небо над Україною, гарантування безпеки, підсилення санкційного тиску на Росію, введення ембарго на російські енергоносії, недопущення гуманітарної катастрофи в Україні, гарантування від ядерного шантажу та ядерного тероризму з боку Росії. Усе це у ваших та в наших руках», — наголосив Руслан Стефанчук.

Однак, за його словами, крім цих нагальних питань, є потреба у стратегічному плануванні. Зараз виникають питання запровадження значної кількості нових політичних ініціатив на інституційному рівні ЄС та у світовому вимірі загалом.

«Україна хоче, щоби її голос чули. Ми хочемо, щоби вирішували спільно з нами, а не за нас. Ми готові пропонувати інформацію, конкретні ініціативи, кроки, проєкти, які могли б сприяти покаранню агресора, відновлення миру і справедливості, укріпленню світової демократії», — підкреслив Руслан Стефанчук.

На думку очільника українського парламенту, міжнародна глобальна міжпартійна мережа парламентарів із різних країн та Європарламенту має укріплюватися, і він особисто докладе для цього зусилля.

«Ми знаємо, що цивілізований світ разом з Україною. Український парламент відігравав, відіграє і буде відігравати одну з ключових ролей зараз. Ця роль у співпраці з іншими парламентами лише підсилюватиметься», — наголосив Руслан Стефанчук.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України