"Херсонщина - це Україна!" - Комітет з питань аграрної та земельної політики

Інформаційне управління
13 березня 2022, 12:40

Члени Комітету закликають міжнародну спільноту реагувати належним чином на порушення Російською Федерацією суверенітету та територіальної цілісності України.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за останній рік роботи була реформа зрошення. Ця реформа потрібна саме для південних регіонів України, які потерпають від посухи.

За 2021 рік Комітет спільно з аграріями південних регіонів доклали максимум зусиль, щоб реформа стартувала, і законодавча ініціатива стала законом.

17 лютого 2022 року Верховною Радою України було прийнято Закон України "Про організацію водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель", цей закон по суті революція у системі зрошувального землеробства. Саме аграрії Херсонщини виступали потужною рушійної силою в його підтримці і доводили, що їх самоорганізація та любов до рідної землі здатна вивести зрошення на новий сучасний рівень.

Але 24 лютого 2022 року на нашу благодатну родючу землю прийшов російський окупант і розпочав війну.

І зараз намагається провести бутафорський "референдум" за народну республіку в Херсоні.

Ми знаємо, що підтримки цьому цинізму серед херсонців не має.

Про це також заявили 44 депутати Херсонської обласної ради, які вчора провели екстренне засідання, та прийняли звернення про те, що «Херсонщина - це Україна» і жодної псевдореспубліки на території області не буде.

Ми закликаємо міжнародну спільноту реагувати належним чином на порушення Російською Федерацією суверенітету та територіальної цілісності України.

Все буде Україна!»