Віцеспікерка Олена Кондратюк: 5 березня має стати Днем Міжнародної Солідарності з Україною з вимогою закрити небо

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
02 березня 2022, 19:48


Заступниця Голови Верховної Ради України пропонує оголосити 5 березня Днем Міжнародної Солідарності з Україною, щоб об’єднати та активізувати зусилля світової спільноти для протидії російські агресії.

 З такою ініціативою вона виступила на своїй Facebook сторінці. За її словами, щодня ми бачимо, як агресор стріляє, атакує ракетами, скидає бомби на наші міста і людей, дітей. Тому виникає запитання, що ми можемо зробити ще - крім наших звернень у міжнародні організації, виступів на найвищих трибунах, тисячах повідомлень до друзів з закликом виходити на вулиці.

 «Наша головна вимога до всього співтовариства – закрити небо над Україною! Я пропоную оголосити 5 березня День Міжнародної Солідарності з Україною! Почати на всіх майданах, у всіх країнах! Ми маємо додати організованості всім тим, хто хоче допомогти Україні», - наголосила Олена Кондратюк.

 На її переконання, тисяча разів промовлена, прописана і передана інформація про Суботу, як День Солідарності - дозволить зібрати може в тисячу разів більше людей, особливо в Росії.

 «Росія - вставай! Я вважаю, що у всіх, хто мовчить, не виходить на протест проти вбивств мирних людей, проти обстрілів мирних міст градами і дитячих садочків ракетами - теж руки замазані в крові українського народу!» - наголосила Заступниця Голови Верховної Ради.

 Вона також нагадала, що 5 березня - християнські дні пам’яті Ярослава Мудрого - Великого Київського Князя часів піднесення Київської Русі.

 «Всі ж розуміють, що Путін хоче переписати історію? Тому давайте разом, 5 березня, в суботу, закличемо весь світ вийти з нашими прекрасними синьо-жовтими прапорами на знак підтримки України і протесту проти віроломного нападу РФ! З вимогами до НАТО і всіх, хто приймає рішення – закрити небо над Україною», - зауважила О. Кондратюк.

 Віцеспікерка українського Парламенту також закликала всіх активно поширювати інформацію про цю ініціативу серед знайомих та родичів за кордоном.