Голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе попросила європейських партнерів закрити українське небо

Інформаційне управління
02 березня 2022, 18:55

 
Голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч із лідерами партій-членів Європейської народної партії із Нордичних країн та країн Балтії.

І.Климпуш-Цинцадзе поінформувала наших партнерів про ситуацію в Україні на сьомий день війни.  

Голова Комітету наголосила на складній гуманітарній обстановці на Півдні, Півночі та Сході України. Також акцентувала увагу колег на загрозах екологічної катастрофи та спробах росіян захопити інші атомні електростанції, адже Чорнобильська АЕС взята військами РФ і вони своєю технікою, яка пересувається Чорнобильською зоною, підняли радіоактивні ґрунти, що спричинило сплеск радіації в регіоні.

І.Климпуш-Цинцадзе висловила подяку за військову та гуманітарну допомогу партнерам Євросоюзу, але підкреслила, що Захід здійснив неправильну оцінку загроз із боку Росії і тому зараз має діяти на випередження всіх викликів, що йдуть від Путіна.

Партнери отримали інформацію про першочергові потреби України зараз як у сфері оборони та безпеки, так і в гуманітарній і медичній.

Головне, що сьогодні здатне зупинити Путіна - це закриття неба над Україною. Ми просимо закрити небо - #NoFlyZone

Слава Україні!