Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України розглянув проект Постанови про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії IX скликання

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 лютого 2022, 16:35

 
Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України провів 16 лютого засідання у форматі відеоконференції.

Під час засідання було розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України», № 5005.

Завданням законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є створення додаткових умов для забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок у роботі Парламенту України, зокрема при формуванні складу і в роботі Комітетів Верховної Ради України тощо, підвищення якості законодавчих актів шляхом запровадження обов’язкової ґендерно-правової експертизи, протидія сексизму та іншим формам дискримінації під час пленарних засідань, засідань комітетів Верховної Ради України та в цілому під час здійснення народними депутатами України своїх повноважень, а також посилення дотримання народними депутатами України дисципліни та норм етики.

За результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Учасники засідання розглянули питання про реалізацію окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» та затвердили розклад засідань Комітету у березні 2022 року.

Члени Комітету розглянули проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» (№ 7060).

Основною метою прийняття зазначеного проекту Постанови є замінити план роботи Верховної Ради України, зробивши тиждень з 21 по 25 лютого – пленарним тижнем, а тиждень з 28 лютого по 4 березня – тижнем роботи з виборцями.

Комітет у своєму висновку рекомендує Верховній Раді України розглянути проект Постанови та прийняти його в цілому.