Огляд головних тем «Голосу України» від 11 лютого

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 лютого 2022, 09:40

Сьогодні у «Голосі України»:

Ескалація на суші і в морі

Зміцнювати систему національного спротиву

У пріоритеті — розблокування роботи Тристоронньої контактної групи

Кошти «єПідтримки» можна витратити на передплату періодичних друкованих видань

Реалізація будь-якої стратегії потребує фінансової стабільності

Ситуація напружена, але бізнес має продовжувати працювати

Київ просить ОБСЄ вивчити питання паспортизації на окупованих територіях

Продовжує надходити військова допомога

 

Ескалація на суші і в морі

Вчора на території Білорусі стартували спільні російсько-білоруські військові навчання «Союзна рішучість-2022». За легендою відпрацьовуватимуть «різні варіанти спільних дій щодо нейтралізації загроз та стабілізації обстановки на кордонах Союзної держави Росії та Білорусі». Але дані розвідки та військові експерти не виключають, що цей контингент військ та озброєння може бути застосовано для наступу на Україну. (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/356051).

Зміцнювати систему національного спротиву

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо надання Силам спеціальних операцій ЗСУ деяких розвідувальних та контррозвідувальних повноважень для підвищення ефективності ведення руху опору (№ 6486). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/356058).

У пріоритеті — розблокування роботи Тристоронньої контактної групи

Учора в Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату — України, Німеччини, Франції та Росії. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/356056).

Кошти «єПідтримки» можна витратити на передплату періодичних друкованих видань

З 14 лютого українці зможуть витратити 1000 гривень за вакцинацію від COVID-19 на передплату в «Укрпошті» періодичних друкованих видань. Це стало можливим після того, як Кабінет Міністрів розширив перелік товарів і послуг, на які можна витратити ці кошти, на передплату газет та журналів. Відповідна постанова набуде чинності 14 лютого. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/356047).

Реалізація будь-якої стратегії потребує фінансової стабільності

У Полтаві відбулося обговорення прийнятого у першому читанні законопроекту про внесення змін до Закону «Про засади державної регіональної політики» (№ 5323). У заході, який зініціювали представники Асоціації міст України та фінансованого урядом США проекту USAID «Говерла», взяв участь голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін. До розмови також долучилися заступник міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря, помічник народного депутата від Полтавщини Олексія Мовчана Владислав Кормушин, посадовці  облради та ОДА, керівники і фахівці територіальних громад. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/356059).

Ситуація напружена, але бізнес має продовжувати працювати

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із представниками ділових кіл — членами Європейської бізнес-асоціації. Під час зустрічі він розповів про кроки влади з підтримки економіки України. Проте насамперед він поінформував про безпекову ситуацію всередині держави та біля її кордонів, оскільки це питання турбує представників вітчизняного та іноземного бізнесу. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/356052).

Економічний паспорт українця: інвестуємо в майбутнє вже сьогодні

Економічний паспорт українця ініційовано Президентом Володимиром Зеленським. Профільний Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на своєму засіданні наприкінці січня цього року рекомендував включити відповідний президентський законопроект (№ 6394) до порядку денного сесії та ухвалити його за основу. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/356060).

Київ просить ОБСЄ вивчити питання паспортизації на окупованих територіях

Сьогодні чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау планує побувати на Донбасі та на власні очі побачити ситуацію поблизу передової. А вчора в Києві він провів низку переговорів з представниками українського уряду, основною темою яких стала безпекова криза, спричинена концентрацією російських військ уздовж українських кордонів. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/356039).

Продовжує надходити військова допомога

До України продовжують прибувати літаки з військовою допомогою. Зокрема посольство США в Україні 9 лютого повідомило у Твіттері, що до Києва прибули ще два літаки з боєприпасами, що є частиною готової до використання безпекової допомоги. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/356044).

Повний випуск «Голосу України» від 11.02.2022 на сайті http://www.golos.com.ua