Огляд головних тем «Голосу України» від 9 лютого

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
09 лютого 2022, 09:44

Сьогодні у «Голосі України»:

Поглиблення співпраці у сфері безпеки та посилення економічної взаємодії

Міжпарламентська взаємодія є важливою складовою міждержавного діалогу

Що більше послуг переводиться в онлайн, то прозорішою стає держава

Працюють над дорожньою картою цифрової трансформації Верховної Ради

Ми високо цінуємо прояв солідарності з українським народом

Відвідали установи виконання покарань та обговорили актуальні питання

Сортування відходів, нові лісові насадження та розвиток туризму

У разі вторгнення «Північного потоку-2» не існуватиме

Нотатки з передової

МОЗ скоротило термін самоізоляції при COVID-19

Київ і Свята Софія — у п’ятірці найпопулярніших об’єктів ЮНЕСКО

ЗСУ проведуть дзеркально «союзним» свої навчання із застосуванням військової техніки, отриманої від західних партнерів

 

Поглиблення співпраці у сфері безпеки та посилення економічної взаємодії

Учора Київ уперше з 1998 року відвідав президент Емманюель Макрон. «Це — перший візит президента Франції до нашої країни за останні 24 роки. Переконаний, він буде плідним для наших держав, адже Україна та Франція зацікавлені у поглибленні співпраці у сфері безпеки та посиленні економічної взаємодії», — написав Президент України Володимир Зеленський у Твіттері перед початком переговорів. Щоправда, цього разу приїзд Е. Макрона був спричинений передусім російською загрозою. До української столиці він прибув з Москви, де Володимир Путін не зтишив агресивну риторику й говорив більше мовою ультиматумів і погроз, ніж компромісів. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/355964).

Міжпарламентська взаємодія є важливою складовою міждержавного діалогу

Естонія завжди була і залишається одним із найвідданіших партнерів і друзів України у Балтійському регіоні та Північній Європі. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Головою Рійгікогу Естонської Республіки Юрі Ратасом. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/355969).

Що більше послуг переводиться в онлайн, то прозорішою стає держава

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук взяв участь у «Дія. Саміт», під час якого команда Міністерства цифрової трансформації презентувала понад 10 нових цифрових послуг. Серед них — зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в «Дії», оновлений «Дія. Підпис». Крім того, під час заходу було презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії «Дія. City» та інші цифрові проекти й ініціативи. Участь у саміті взяли також Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, команда «Дії» та Мінцифри, міжнародні гості. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355971).

Працюють над дорожньою картою цифрової трансформації Верховної Ради

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко взяв участь в інтерактивній панельній дискусії «Парламент ДІЄ: цифрове майбутнє та інновації в роботі Верховної Ради України». Її організатором виступила Програма USAID «РАДА: наступне покоління». Учасники заходу поставили собі за мету обговорити можливі вектори та майбутню співпрацю в реалізації ідеї цифрової трансформації українського парламенту. До роботи також долучилися керівник апарату Верховної Ради Вячеслав Штучний, директор Офісу демократії та врядування USAID в Україні, Молдові та Білорусі Марк Елінгстад, народні депутати. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355962).

Ми високо цінуємо прояв солідарності з українським народом

Верховна Рада України вдячна Палаті представників Парламенту Японії за ухвалення резолюції на підтримку України. Про це заявила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355963).

Відвідали установи виконання покарань та обговорили актуальні питання

Члени Комітету Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин здійснили моніторинговий візит на Полтавщину. Особливу увагу під час візиту, як повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради, було приділено вивченню стану забезпечення дотримання вимог Європейської конвенції про запобігання катуванням та нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню у державних установах виконання покарань № 16 та № 65 Полтавської області. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355957).

Сортування відходів, нові лісові насадження та розвиток туризму

Ознайомлення з перебігом будівництва сміттєперевантажувальної станції із сортувальним обладнанням у місті Бахмуті, запуск робочої лінії в регіональному насіннєво-селекційному центрі в місті Лимані та відвідання садиби Бантиша і регіонального ландшафтного парку «Краматорський» увійшли до програми перебування в Донецькій області т.в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця та голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики і природокористування Олега Бондаренка. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355932).

У разі вторгнення «Північного потоку-2» не існуватиме

Позиції США та Німеччини щодо України збігаються. «Ми робимо скоординовані кроки для подальшого стримування російської агресії в Європі», а також для подолання «викликів, що походять від Китаю», завив президент США Джо Байден 7 лютого під час спільної прес-конференції з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Вашингтоні. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355966).

Нотатки з передової

Добігає кінця 8-й рік війни, але кінця війні не видно. 8 — символ нескінченності, повернутий вертикально, зловісний символ. На 8-й рік війни українці відчули подих ще страшнішої агресії. Звісно, війна колись якось закінчиться, але реальна ненависть міфічного братнього і міфічного слов’янського російського народу, зазомбованого телевізійним ящиком, залишиться на покоління. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/355947).

МОЗ скоротило термін самоізоляції при COVID-19

В Україні станом на ранок 8 лютого зафіксовано 34 353 нові випадки захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 3 095 дітей і 955 медпрацівників. За добу госпіталізували понад 2 тис. осіб, 255 хворих померли. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/355941).

Київ і Свята Софія — у п’ятірці найпопулярніших об’єктів ЮНЕСКО

Столиця України та її перлина Софія Київська ввійшли до Топ-5 рейтингу найінстаграмніших об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, складеного Британською компанією Design Bundles. Десять найпопулярніших туристичних місць і пам’яток обрали із 145, підрахувавши, скільки разів їх позначили в соціальній мережі Інстаграм. (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/355950).

ЗСУ проведуть дзеркально «союзним» свої навчання із застосуванням військової техніки, отриманої від західних партнерів

З точки зору військової загрози ризик нападу РФ на Україну зараз низький. Таку заяву у ефірі одного з українських телеканалів зробив міністр оборони Олексій Резніков. За його словам, уздовж кордонів нашої країни зараз розміщено 140 тис. російських військових (включаючи наземний, повітряний та морський компонент), але ударне угруповання не сформовано. Якщо Москва забажає створити таке угрупування, за оцінкою очільника МОУ, на це піде приблизно місяць. Поки що в Міністерстві оборони України вважають: найреалістичніший варіант початку можливого вторгнення РФ є дестабілізація України зсередини. (читайте у «Голосі України» на 15 стор. >>> article/355934).

Повний випуск «Голосу України» від 09.02.2022 на сайті http://www.golos.com.ua