Огляд головних тем «Голосу України» від 8 лютого

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 лютого 2022, 09:34

 Сьогодні у «Голосі України»:

«Марш єдності» у Харкові: гідність, рішучість, перемога

Руслан Стефанчук обговорив із Президентом Міжпарламентського Союзу безпекові питання

Суверенітет України — запорука безпеки Європи

Газ не має стати зброєю

«Дипломатії — так, агресії — ні»

Разом — сильні та спроможні

Неспокійно поблизу Пісків

Про звернення громадян до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування у 2021 році

Cекрет успіху громад — у спілкуванні з людьми

У Києві відбувся другий масштабний вишкіл з цивільної оборони

МОЗ прогнозує до 60 тисяч COVID-хворих за добу

 

«Марш єдності» у Харкові: гідність, рішучість, перемога

Представники понад 80 громадських організацій, які об’єдналися у Штаб оборони, ветерани російсько-української війни, волонтери та небайдужі громадяни пройшли центральними вулицями Харкова, аби продемонструвати агресору: місто є кому захищати. Марш під синьо-жовтими та червоно-чорними знаменами стартував з площі Конституції. Під час ходи головною Сумською вулицею до площі Свободи активісти, котрі несли попереду колони величезний банер «Харків — це Україна», розгорнули стометровий державний прапор. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/355898).

Руслан Стефанчук обговорив із Президентом Міжпарламентського Союзу безпекові питання

Україна воює не тільки за себе, за свою територію, за свій народ — вона стоїть на фарватері захисту цивілізаційних цінностей всього світу. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Президентом Міжпарламентського Союзу Дуарте Пашеку. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/355910).

Суверенітет України — запорука безпеки Європи

Безпека та суверенітет України не можуть бути предметом компромісу в переговорах з Росією. Про це заявив Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю Le Journal du dimanche напередодні візиту 7—8 лютого до Москви та Києва. «Очевидно, що геополітичною метою Росії сьогодні є не Україна, а зміна правил співіснування з НАТО та ЄС. Ефективний та тривалий діалог з Росією не може і не повинен йти через ослаблення будь-якої європейської держави. Безпека та суверенітет України чи будь-якої іншої європейської держави не можуть бути предметом будь-якого компромісу, так само як для Росії правомірно порушувати питання про свою власну безпеку», — наголосив Президент Франції. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/355901).

Газ не має стати зброєю

Учора у Вашингтоні відбулася Енергетична Рада ЄС—США під головуванням Високого представника ЄС Жозепа Борреля та Державного секретаря США Ентоні Блінкена. З європейської сторони у заході також взяла участь Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон. На порядку денному було, зокрема, й питання підвищення енергетичної стійкості України та недопущення використання енергії як геополітичної зброї. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/355907).

«Дипломатії — так, агресії — ні»

Таку формулу подальшої співпраці навели Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук (на знімку праворуч) та Президент Міжпарламентського Союзу Дуарте Пашеку під час офіційної зустрічі, яка відбулася в українському парламенті. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355912).

Діалог між Верховною Радою та Радою Церков дозволить дати відповіді на складні питання

Представники Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій (ВРЦіРО) під час зустрічі з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та Першим заступником глави парламенту Олександром Корнієнком обговорили низку проблемних питань та законопроектів, щодо яких у них є зауваження чи застереження. У зустрічі також взяли участь народні депутати та представники центральних органів виконавчої влади. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355911).

Разом — сильні та спроможні

В Івано-Франківську відбувся форум Асоціації міст України з нагоди 30-річчя цієї спільноти.

«За 30 років кількість членів АМУ зросла у тридцять разів та об’єднує 978 територіальних громад, — зазначив голова Асоціації міст України, міський голова Києва Віталій Кличко. — Асоціація стала потужним та ефективним інструментом в обстоюванні інтересів місцевого самоврядування, в захисті прав громад і перспектив розвитку міст, селищ та сіл». (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355916).

Неспокійно поблизу Пісків

За добу (на ранок 7.02) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355893).

Про звернення громадян до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування у 2021 році

Упродовж 2021 року до Верховної Ради України надійшло 395,114 тис. пропозицій, заяв і скарг громадян, що на 243,930 тис. (у 2,6 раза) більше, ніж 2020 року. З них 242,308 тис. опрацьовано працівниками Управління з питань звернень громадян апарату Верховної Ради України. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/355869).

Cекрет успіху громад — у спілкуванні з людьми

У громадах України триває становлення. Змінюються повноваження, пріоритети, напрями розвитку. І, звичайно, механізми співпраці за принципами «Влада — громада» і «Влада — людина». Навіщо владі громади залучати людей до прийняття рішень? Чому не всі механізми працюють? Як публічність слугує мотивацією для ефективної роботи? Як збудувати отой «ідеальний механізм» залучення громадян? Сьогодні ці питання хвилюють представників органів місцевого самоврядування. І вони продовжують наполегливо шукати на них відповіді.  (читайте у «Голосі України» на 13 стор. >>> article/355873).

У Києві відбувся другий масштабний вишкіл з цивільної оборони

На території заводу «АТЕК» відбувся другий масштабний вишкіл для цивільного населення в рамках кампанії «Не панікуй! Готуйся». У заході взяло участь понад півтисячі осіб різного віку та професій, які виявили бажання отримати необхідні навички для захисту в разі воєнної ескалації з боку РФ. Так, до вишколу долучився другокурсник, страйкболіст Євген Ритіков, а викладачка Аліна Ульянова прийшла з двома синами Іваном та Данилом. (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/355868).

МОЗ прогнозує до 60 тисяч COVID-хворих за добу

В Україні станом на ранок 7 лютого зафіксовано 23 378 нових випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 2 242 дитини і 394 медпрацівники. За добу госпіталізували понад 2 699 осіб, 115 хворих померли. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 15 стор. >>> article/355885).

Повний випуск «Голосу України» від 08.02.2022 на сайті http://www.golos.com.ua