ТСК з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин провела перше засідання

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
07 лютого 2022, 15:41

Відбулося перше засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації), утвореної рішенням Верховної Ради України 1 лютого. До складу Тимчасової слідчої комісії увійшли 10 народних депутатів України, а її Головою обрано народного депутата Андрія Богданця.

Під час засідання, що відбулося у форматі відеоконференції, було обрано секретаря Комісії – ним став народний депутат Олег Мейдич. Учасники засідання обговорили та погодили направлення запитів до уповноважених органів державної влади, органів місцевого самоврядування, асоціацій органів місцевого самоврядування щодо надання інформації про наявні порушення законодавства під час реалізації повноважень щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації).

Як повідомив Голова Тимчасової слідчої комісії Андрій Богданець, комісія створена у зв'язку з необхідністю з’ясування реальної ситуації з реалізацією законних прав та інтересів територіальних громад при користуванні землями державної та комунальної власності в Україні, вивчення законності й ефективності використання земель державної та комунальної власності, а також з метою напрацюванні якісних законодавчих ініціатив щодо усунення виявлених прогалин у законодавстві. Завдання комісії – в межах парламентського контролю розслідувати факти порушень законодавства та за результатами роботи внести Верховній Раді України пропозиції щодо його вдосконалення.