Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко провів зустріч з Послом Норвегії в Україні Еріком Сведалом

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
04 лютого 2022, 17:25

 

4 лютого Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко провів зустріч з Послом Норвегії в Україні Еріком Сведалом.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальну ситуацію в нашій країні, зокрема питання щодо нарощування російських військ вздовж кордону нашої держави.

Голова Комітету Олександр Мережко наголосив на важливості розвитку стратегічного характеру відносин між Україною та Норвегією і висловив вдячність за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. 

Учасники зустрічі обговорили питання посилення українсько-норвезької співпраці у сферах протидії збройній агресії РФ проти України, зокрема санкційної політики у відношенні держави-агресора, європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Також, обговорили безпекову ситуацію на сході України на кордонах з РФ, в акваторіях Чорного та Азовського морів, загрози гібридних викликів, перспективи переговорного процесу щодо мирного врегулювання ситуації на сході України.