Комітет з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській обл. та АР Крим, м. Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує прийняти у другому читанні та в цілому законопроект про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
27 січня 2022, 17:30

Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин на своєму засіданні 27 січня розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб", № 4487, за процедурою, визначеною частиною 6 статті 118 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України».

На початку засідання голова Комітету Дмитро Лубінець поінформував, що Комітет зібрався для розгляду пропозицій до законопроекту № 4487, підготовлених з урахуванням наданих висновків Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України. Голова Комітету повідомив, що в підготовленій до другого читання порівняльній таблиці до законопроекту враховано 68 правок, 10 правок враховані редакційно, 26 – частково і 41 правку відхилено.

Він поставив на голосування остаточну редакцію законопроекту про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб". За наслідками голосування шестеро членів Комітет підтримали цю пропозицію, двоє – утримались.

У своєму висновку Комітет рекомендує Верховній Раді України проект Закону № 4487 за результатами розгляду прийняти в другому читанні та в цілому.