Огляд головних тем «Голосу України» від 26 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 січня 2022, 10:03

Сьогодні у «Голосі України»:

Верховна Рада заявила про неприйнятність військового шантажу з боку РФ

Важливо зберігати єдність і не піддаватися на провокації

Усе під контролем, причин для паніки немає

Олександр Корнієнко: «Завдяки системній допомозі НАТО обороноздатність України посилюється»

У нас відсутня енергетична криза, а натомість існує криза державного менеджменту

Російська армія у сусідньому районі — це реальна загроза, до захисту від якої готуємося

Система національного спротиву — стратегія асиметричної відповіді агресору

 

Верховна Рада заявила про неприйнятність військового шантажу з боку РФ

Пленарне засідання Верховної Ради України 25 січня 2022 року.

Народні депутати 282 голосами підтримали проект постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, урядів та парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій щодо неприйнятності військового шантажу стосовно України з боку Російської Федерації, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України (№ 6543). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/355507).

Важливо зберігати єдність і не піддаватися на провокації

Під час телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем основну увагу було приділено координації міжнародних політико-дипломатичних зусиль з метою деескалації безпекової ситуації навколо нашої держави. Володимир Зеленський відзначив, що для України важливим є збереження єдності всіх країн—членів ЄС щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Україна не піддаватиметься на провокації, натомість разом зі своїми партнерами зберігатиме спокій та витримку. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/355502).

Усе під контролем, причин для паніки немає

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук узяв участь у засіданні Ради національної безпеки і оборони. Його зібрали згідно з рішенням Президента Володимира Зеленського у приміщенні офісу глави держави.

Під час засідання за-слухано доповіді представників органів влади щодо ситуації в безпековій, економічній, енергетичній, медичній галузях та у сфері кіберзахисту країни. «Підсумком саме цього засідання є не гучні рішення для медійного простору, а важливі висновки для суспільства і громадян, — наголосив В. Зеленський. — Вони звучать просто: все під контролем, причин для паніки немає». (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355511).

Олександр Корнієнко: «Завдяки системній допомозі НАТО обороноздатність України посилюється»

Системна допомога Північноатлантичного альянсу сприяє розвитку українського війська за стандартами НАТО і посиленню обороноздатності України. На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на брифінгу за підсумками засідання Міжпарламентської ради Україна—НАТО у Брюсселі. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355510).

У нас відсутня енергетична криза, а натомість існує криза державного менеджменту

В Україні є сучасна виробнича база, яка може бути використана у розробці технологій, спрямованих на масове виробництво сонячних батарей, сонячних колекторів і геотермальних теплових помп. Висвітлено основні параметри перспективного проекту переходу на геотермальні технології одержання теплової енергії. Налагодження вітчизняного виробництва геотермальної теплової помпи може сприяти доступу населення України до сучасного обладнання одержання теплової енергії. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355477).

Російська армія у сусідньому районі — це реальна загроза, до захисту від якої готуємося

У батальйонах тероборони (ТрО) Вінниччини ще приблизно половина вакантних місць. Ті, хто вже підписав контракт, розпочали заняття. Особливість регіону в тому, що він має кордон з невизнаною Придністровською Молдовською Республікою, де розміщується російська армія.

На якому етапі формування і комплектування підрозділів ТрО, кого беруть на службу, скільки платитимуть — на ці та низку інших питань «Голосу України» відповів командир бригади ТрО області підполковник Юрій Парадюк. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/355483).

Система національного спротиву — стратегія асиметричної відповіді агресору

Ескалація ситуації на українських кордонах з боку РФ триває. «Вони продовжують додавати батальйонно-тактичні групи до їхнього західного кордону, до кордону з Україною, а також у Білорусі. Кількість [військових] там збільшується. Тож вони не лише не демонструють жодних ознак деескалації, але насправді додають більше військових сил», — наголосив речник Пентагону Джон Кірбі, інформує «Голос Америки». А прем’єр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Росія має «план блискавичної війни» на території України. Посилаючись на дані розвідки, він додав, що на кордонах України є 60 російських бойових груп, передає ВВС. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/355519).

Повний випуск «Голосу України» від 26.01.2022 на сайті http://www.golos.com.ua