Парламент України надішле звернення до ООН, Європарламенту, іноземних урядів та парламентів щодо неприйнятності військового шантажу України з боку РФ

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 січня 2022, 12:53

 

Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України».

За відповідну постанову №6543 проголосували 282 народні депутати.

«Цей заклик має бути почутим у світі. Нам необхідно про це говорити та формувати позицію. Адже нічим невиправдані агресивні геополітичні амбіції РФ стали реальною загрозою суверенітету та територіальної цілісності не тільки України. Це і пряма загроза країнам Європи й усього світу», — зазначив Руслан Стефанчук.

За його словами, постановою також пропонується визнати, що вимоги РФ до міжнародних партнерів щодо недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України, є порушенням міжнародних договорів та принципів і норм міжнародного права.

«Ми не маємо допустити розширення агресивних дій РФ проти України та задоволення Росією своїх імперських апетитів у порушення всіх міжнародних домовленостей», — наголосив спікер Парламенту України.

 

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України