Руслан Стефанчук: Парламент має проявити згуртованість і продемонструвати звитяжну працю на благо України та українського народу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 січня 2022, 16:36

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час брифінгу у Парламенті закликав усі парламентські сили до єдності. Він зауважив, що Парламент має проявити згуртованість і продемонструвати звитяжну працю на благо України та українського народу.

«Закликаю всіх колег із високим рівнем відповідальності та з розумінням віднестися до цього заклику. Прошу, щоб у приміщенні Верховної Ради панували толерантність одне до одного та професійна дискусія. Пріоритетом, як завжди, мають бути інтереси України та українського народу», – підкреслив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України наголосив, що український Парламент має дати гідну відповідь на провокації з боку Парламенту Російської Федерації. Для цього буде зареєстровано постанову про звернення Верховної Ради України до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей, міжнародних організацій щодо неприйнятності військового шантажу щодо України з боку РФ.

«Проект Постанови вже підписали практично всі представники політичних фракцій та груп. Тому я сподіваюся, що Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва якнайшвидше проведе засідання, аби ми могли внести цю постанову на розгляд Верховної Ради», – зауважив Голова Парламенту України.

Крім того, за його словами, найближчим часом законодавці мають розглянути питання, пов’язані з підвищенням обороноздатності України та забезпеченням економічної безпеки. Також ініційовано зустріч голів фракцій та груп із Міністром оборони Олексієм Резніковим.

Як підкреслив Руслан Стефанчук, зараз відбувається процес оновлення та відкриття Парламенту суспільству. Зокрема, оновлено студії телеканалу «Рада», є плани щодо модернізації сайту Верховної Ради України.

Голова Парламенту України нагадав, що нещодавно відбулося перше засідання Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України. Також минулого тижня було оприлюднено англомовні переклади 181 законодавчого акта, щоби відкрити законодавчий інформаційний простір для наших інвесторів з-за кордону.

«Хочу запевнити всіх, що Верховна Рада України працює й буде працювати за необхідності 24/7. А інтереси українського народу та України завжди будуть у пріоритеті», підкреслив Голова Верховної Ради України.