Руслан Стефанчук закликав депутатів підтримати постанову про неприйнятність військового шантажу з боку Російської Федерації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 січня 2022, 11:51

 

Військовий шантаж з боку Російської Федерації з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України є неприпустимим. Про це заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп у понеділок, 24 січня.

«Останнім часом тривають спроби психологічного тиску на Україну. Міжнародна ізоляція Росії настільки посилилась, що російські депутати розмірковують над визнанням так званих ДНР та ЛНР.  Маю рецепт для наших колег – зосередитися на власних проблемах і не затьмарювати себе  міфом збирання земель. Щоби мати міжнародну підтримку та визнання, варто непокоїтися про економічний добробут власних громадян. Все інше призведе до санкцій. Моя порада – проводити реформи, діяти в правовому полі, дотримуватися міжнародних угод. Засягати на територіальну цілісність сусідніх держав  –  це шлях у прірву», – переконаний він.

 Руслан Стефанчук вніс пропозицію невідкладно зареєструвати та ухвалити відповідну постанову про звернення Верховної Ради України до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей, міжнародних організацій  щодо неприйнятності військового шантажу щодо України з боку РФ. 

За словами Голови Парламенту України, проект підготовлений та підписаний керівництвом Верховної Ради. Тепер необхідно, щоби керівники фракцій та груп підписали його, аби мати можливість швидко зареєструвати його та винести на розгляд Парламенту.