У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано Закон щодо окремих питань діяльності Національного банку України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 січня 2022, 17:00

У збірнику нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №1 від 7 січня 2022 року опубліковано ряд законів, прийнятих під час шостої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Опубліковано Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України», № 1811–IХ.

У Законі уточнюється термінологія, функції Національного банку України (НБУ), повноваження Ради НБУ, вимоги до членів Ради НБУ, Голови НБУ та його заступників, необхідні для зайняття та перебування на посаді; удосконалюються інструменти монетарної політики, питання управління золотовалютним резервом; переглядаються деякі положення щодо взаємодії НБУ з Кабінетом Міністрів України, Верховною Радою України та Президентом України, зокрема, у частині подання інформації, тощо.

Закон набув чинності 10 листопада 2022 року.

У Віснику також міститься Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері забезпечення дитячим харчуванням у відповідність з вимогами законодавства Європейського Союзу», № 1822–IХ, ввдення в дію якого відбудеться 13 травня 2022 року.

Документом вносяться зміни у ряд законів, якими зокрема, визначаються: терміни, за допомогою яких продукти дитячого харчування класифікуються за своїм призначенням і складом; спеціальні вимоги до такого харчування та до його реклами; повноваження центральних органів виконавчої влади у відповідній сфері; перелік обов’язкової додаткової інформації про дитяче харчування тощо.

Також опубліковано ряд ратифікаційних законів, зокрема, «Про приєднання України до Конвенції про Європейський інститут лісу», № 1825–IХ.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».