Руслан Стефанчук вшанував пам'ять воїнів, загиблих за незалежність України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 січня 2022, 11:06

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спільно з Президентом України Володимиром Зеленським взяв участь у вшануванні пам’яті українських військових, полеглих цього дня у різні роки війни.

Біля Пам'ятного дзвона, розташованого на території Міністерства оборони України, було оголошено прізвища 54 військовослужбовців, які померли в бою за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Серед них 51 воїн, що героїчно загинув 20 січня 2015 року, захищаючи Донецьке летовище. 

 «Ці герої вразили весь світ. За безстрашність і незламність духу їх назвали «кіборгами». Не витримував бетон, плавився метал, але наші українські воїни вистояли. Ми дякуємо всім українським військовослужбовцям, добровольцям, медикам і волонтерам за їхню відвагу», –  зазначив Руслан Стефанчук.

 Після кожного озвученого прізвища військовослужбовець роти почесної варти бив у дзвін, а салютна група робила залпи зі стрілецької зброї. 

У церемонії вшанування також взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр оборони України Олексій Резніков, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Учасники поклали квіти до Пам’ятного дзвона.