Огляд головних тем «Голосу України» від 20 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
20 січня 2022, 10:00

Сьогодні у «Голосі України»:

У конфлікту є дипломатичні шляхи розв’язання

Мають намір заслухати звіти антикорупційних органів та провести парламентські слухання

Програму єПідтримка розширено на пенсіонерів та підлітків

Арешт замінили особистим зобов’язанням

Більше тепла і менша платіжка

Парламент Естонії підтримав Україну

Кібератака мала кілька складових

Епідемія знову набирає обертів

 

У конфлікту є дипломатичні шляхи розв’язання

Державний секретар США Ентоні Блінкен учора відвідав Київ. Переговори з Президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою відбулися на тлі інтенсивних консультацій союзників, які прагнуть змусити Російську Федерацію до деескалації і перегляду її войовничих планів щодо України. Сьогодні в очільника Держдепу заплановано зустріч з німецькою колегою Анналеною Бербок у Берліні. Завтра анонсовано його переговори з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Женеві. У вівторок Ентоні Блінкен заявив, що вирушає в поїздку до Європи на тлі побоювань через десятки тисяч російських військовослужбовців, зосереджених біля кордону України. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/355298).

Мають намір заслухати звіти антикорупційних органів та провести парламентські слухання

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики розглянув низку законопроектів щодо відповідності вимогам антикорупційного законодавства. Засідання народні депутати провели в режимі відеоконференції. Вони розглянули і визнали такими, що відповідають вимогам і не містять корупційних ризиків проекти законів: № 5379 (із зауваженнями), №№ 5159, 5644 (із зауваженнями), №№ 4620, 5528 (із зауваженнями), №№ 2786, 5658, 5833, 3986, 3947, 5417, 5229, 5705, 5859 (із зауваженнями) та №№ 5748, 5049, 5049-1, 5817, 6111. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/355304).

Програму єПідтримка розширено на пенсіонерів та підлітків

В Україні знову збільшується кількість хворих на COVID-19, тож Прем’єр-міністр Денис Шмигаль (на знімку) укотре наголосив на необхідності вакцинації, в тому числі й третьою дозою, для тих українців, які пройшли базовий курс понад шість місяців тому. «Закликаю усіх скористатися цією можливістю», — сказав він, повідомивши, що після засідання члени уряду вакцинуватимуться третьою дозою. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355310).

Арешт замінили особистим зобов’язанням

Печерський суд столиці обрав запобіжний захід п’ятому Президенту Петру Порошенку у вигляді особистого зобов’язання. Нагадаємо, йому інкримінували підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355308).

Більше тепла і менша платіжка

Миколаїв став першим містом в Україні, де фінішували роботи в рамках реалізації проекту Світового банку «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого Ці заходи дадуть змогу підвищити якість надання послуги з теплопостачання споживачам і значно економити енергоносії — природний газ, електроенергію і воду, а також знизять витрати на обслуговування котелень. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355290).

Парламент Естонії підтримав Україну

Естонський парламент ухвалив заяву на підтримку територіальної цілісності України. Естонські парламентарії закликають усі держави беззастережно підтримати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355317).

Кібератака мала кілька складових

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повідомила нові подробиці розслідування кібератаки на державні інформаційні ресурси України, яка сталася у ніч з 13 на 14 січня 2022 року. Прес-служба Держспецзв’язку інформує: у кількох установах, що стали жертвами атаки, зафіксовано використання програми-вайпера WhisperGate для знищення даних. (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/355294).

Епідемія знову набирає обертів

За даними МОЗ на 19.01, за минулу добу в Україні зафіксовано 12 815 нових випадків зараження COVID-19. Станом на цей день в Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Сумській та Чернівецькій областях встановлено помаранчевий рівень епіднебезпеки, решта регіонів перебувають на жовтому рівні, зазначили у міністерстві. Найвищий рівень захворюваності — в Івано-Франківській, Сумській та Чернівецькій областях. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, новий штам коронавірусу «Омікрон» виявлено у восьми регіонах країни — Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській областях та місті Києві. (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/355295).

Повний випуск «Голосу України» від 20.01.2022 на сайті http://www.golos.com.ua