Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України рекомендує прийняти за основу та в цілому законопроект щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
19 січня 2022, 17:02

19 січня відбулося засідання Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України у режимі відеоконференції.

Комітет розглянув проект Закону «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України» (№ 6528), яким пропонується відтермінувати на один рік повне введення електронного документообігу.

Так, проект Закону передбачає, що до першого дня дев'ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання документи, передбачені Регламентом Верховної Ради, створюватимуться у паперовій або електронній формі.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді включити законопроект до порядку денного шостої сесії і за результатами розгляду у першому читанні прийнято його за основу і в цілому.

Члени Комітету розглянули проект Постанови «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№ 6399).

Проектом пропонується відкликати народного депутата Романа Соху, з посади члена Комітету з питань цифрової трансформації, обраного за квотою депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», у зв’язку із виходом зі складу цієї фракції.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути проект Постанови і прийняти рішення відповідно до статті 138 Регламенту Верховної Ради.

Також члени Комітету розглянули заяви народного депутата Антона Яценка про перехід із Комітету з питань екологічної політики та природокористування до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (за квотою фракції партії «Батьківщина») і народного депутата Сергія Магери про обрання його до складу Комітету з питань екологічної політики та природокористування (як позафракційного).

Комітет підтримав заяви народних депутатів і прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради відповідний проект Постанови та рекомендувати прийняти його в цілому.

Народні депутати розглянули проект Постанови «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань майбутнього» (№ 6434) і прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді повернути проект на доопрацювання у зв’язку з порушенням вимог щодо його оформлення - не зазначена мета утворення такої ТСК.

Окрім того, на засіданні були затверджені Звіт про роботу Комітету за період шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і План роботи Комітету на період сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2022 року).

Наступне засідання Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України відбудеться 26 січня.