Огляд головних тем «Голосу України» від 18 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 січня 2022, 10:00

Сьогодні у «Голосі України»:

Програма стажування молоді в апараті парламенту є вигідною для всіх сторін

Глави МЗС Данії, Німеччини та Канади підтверджують солідарність

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Петру Порошенку

З міркувань безпеки вибори поки що неможливі

Перспективи для атомної енергетики

Держрегулювання сприятиме стабілізації, а то і зниженню цін на продукти

Абсолютний рекорд із «малої приватизації»

За добу — понад 5 тисяч нових хворих

Вітчизняна наука та європейські цінності

Агресія Росії — проблема не тільки України

«Кіборги» витримали — не витримав бетон!»

 

Програма стажування молоді в апараті парламенту є вигідною для всіх сторін

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко взяв участь в урочистому відкритті Програми стажування молоді в апараті Верховної Ради у 2022 році. «Найближчим часом ви будете нашими колегами, адже ми всі разом працюємо у Верховній Раді, — наголосив він, звертаючись до інтернів. — І хоча програма стажування проходитиме в апараті, упевнений, що серед вас є й ті, хто за кілька років уже зможе стати колегами у наступному скликанні». (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/355215).

Глави МЗС Данії, Німеччини та Канади підтверджують солідарність

Днями Україну відвідали міністри закордонних справ трьох впливових країн — Данії, Німеччини та Канади. Всі троє не приховують, що важливою складовою їхньої поїздки є підтвердження солідарності і підтримки України в контексті обстоювання суверенітету та територіальної цілісності в умовах російської агресії. (читайте у «Голосі України» на 1, 9 стор. >>> article/355214).

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Петру Порошенку

Народний депутат, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко, як і обіцяв, повернувся до України. На його підтримку до аеропорту «Київ» (Жуляни) прибули представники депутатського корпусу з різних фракцій, а також тисячі людей із національними та партійними прапорами і плакатами. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355219).

З міркувань безпеки вибори поки що неможливі

Центральна виборча комісія отримала висновки Донецької та Луганської ОДА-ВЦА, які встановили неможливість забезпечити належну безпеку громадян та уникнути терористичної загрози під час організації та проведення перших місцевих виборів 27 березня 2022 року на окремих територіях Донецької та Луганської областей. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355218).

Перспективи для атомної енергетики

У рамках робочого візиту Володимира Зеленського до США НАЕК «Енергоатом» і американська компанія «Westinghouse Electric» підписали меморандум про будівництво п’яти атомних енергоблоків в Україні. Йдеться про ядерні реактори проекту АР1000 з потужністю майже 1,1 ГВт кожен. Обсяг інвестицій становитиме приблизно 30 мільярдів доларів. Про перспективи такої співпраці ми попросили розповісти завідувача кафедри атомних електростанцій ГУ «Одеська політехніка», доктора технічних наук Володимира КРАВЧЕНКА. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355181).

Держрегулювання сприятиме стабілізації, а то і зниженню цін на продукти

Кабінет Міністрів на своєму засіданні минулого тижня розширив перелік харчових продуктів, що підпадають під державне регулювання.

Відтепер граничний рівень торговельної надбавки не може перевищувати 10% для таких «соціальних» товарів: гречана крупа, цукор-пісок, пшеничне борошно вищого ґатунку, макаронні вироби українського виробництва (вермішель з борошна вищого ґатунку), пастеризоване молоко жирністю 2,5% (у плівці), соняшникова олія, курячі яйця категорії С1, птиця (куряча тушка), вершкове масло жирністю 72,5%. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355183).

Абсолютний рекорд із «малої приватизації»

Івано-Франківщина за результатами онлайн-аукціонів із приватизації об’єктів на території регіону торік вийшла на перше місце у країні. Як результат — до державного бюджету надійшло понад 800 мільйонів гривень. Такі цифри містить рейтинг, опублікований Фондом держмайна України. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355187).

За добу — понад 5 тисяч нових хворих

В Україні станом на ранок 17 січня зафіксовано 5 072 нові випадки захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 407 дітей і 72 медпрацівники. За добу госпіталізували понад тисячу осіб, 78 хворих померли. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/355197).

Вітчизняна наука та європейські цінності

Науковий потенціал держави є складовою європейської культури. Однією з необхідних умов для динамічного руху нашої країни в напрямі творчого осмислення та практичного втілення основоположних традицій і цінностей європейської культури є потужний, належним чином упорядкований, системний, синергетичний розвиток фундаментальної та прикладної науки. Історичний досвід розвитку європейської спільноти, зокрема, переконливо засвідчує, що саме наука, як у минулому, так і в умовах сьогодення, була і залишається важливим інтелектуальним фундаментом сильних держав та націй. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/355180).

Агресія Росії — проблема не тільки України

Сполучені Штати дадуть «належну відповідь» РФ, якщо підтвердиться її причетність до кібер-атак на українські урядові сайти. Про це в неділю, 16 січня, в інтерв’ю виданню CBS заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/355205).

«Кіборги» витримали — не витримав бетон!»

16 січня в Україні вшанували  захисників Донецького аеропорту.

День пам’яті «кіборгів» 16 січня позначений у новітній історії України як дата вшанування захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту від російських окупантів та терористів. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/355189).

Повний випуск «Голосу України» від 18.01.2022 на сайті http://www.golos.com.ua