Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе виступила на позачерговому спільному засіданні Комітету із закордонних справ та Підкомітету з питань безпеки і оборони Європейського Парламенту

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 січня 2022, 10:20

Іванна Климпуш-Цинцадзе у своєму виступі закликала євродепутатів підтримати Україну перед загрозою з боку Російської Федерації. Вона заявила: «Ми віримо, що виживання вільної, демократичної та заможної України є ключовим для виживання та подальшого розвитку усього континенту та західної цивілізації». Росія, на думку голови Комітету, шантажуючи світ і погрожуючи Україні та Європі, використовує так звану техніку маленьких шматочків. Вона вдається до гібридних атак, наступає невеликими кроками і чекає якою буде відповідь Заходу: «Ми бачимо, з яким цинізмом і брутальністю Росія порушує міжнародне право. Уже після серії діалогів з Росією, на українські органи влади було вчинено кібератаки. І ми не знаємо, якою буде наступна атака Росії на Україну. Тому маємо бути готові дати негайну відсіч».

Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що санкції проти агресора є важливими, але не менш важливою є допомога Україні і на інших рівнях: «Я переконана, що зараз дуже важливо зняти усі ембарго, в тому числі приховані, на продаж зброї Україні, бо Україна має бути спроможною захистити себе. Європа має бути об'єднаною в тому, щоб не допустити введення в роботу Північного потоку-2. Є ще багато речей — починаючи від відімкнення РФ від SWIFT і завершуючи персональними санкціями, які ви можете ухвалити. Ми дуже сподіваємося, що ви будете в цих питаннях одностайні».

Голова Комітету також закликала європарламентарів допомогти Україні посилити внутрішню стійкість: «Важливо нам допомогти трансформувати країну, трансформація ніколи не буває легкою. У нас є внутрішні проблеми зараз, але ми їх подолаємо, з вашою підтримкою та допомогою».

Докладніше за посиланням: http://comeuroint.rada.gov.ua/news/main_news/73607.html