У Верховній Раді України пройшли урочисті заходи з нагоди 30-річчя створення Управління державної охорони України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 січня 2022, 09:00

 В урочистостях взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний, керівництво та військовослужбовці Управління державної охорони України.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, вітаючи військовослужбовців з професійним святом, відзначив внесок Управління державної охорони України у розвиток державності. «Символічно, що ви є ровесниками Української незалежності», - звернувся він до військовослужбовців.

Олександр Корнієнко наголосив на важливій функції УДО як державного правоохоронного органу спеціального призначення та зауважив, що зараз, у часи ескалації та агресії з боку Російської Федерації, виникають додаткові виклики до спецпризначенців.

Олександр Корнієнко також зауважив, що військовослужбовці УДО України забезпечують нормальне функціонування  Верховної Ради України та дотримання карантинного режиму під час пандемії.

Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний привітав учасників заходу з 30-річчям  і зазначив, що Управління на належному рівні виконує визначені чинним законодавством завдання по здійсненню державної охорони щодо органів державної влади та забезпечення безпеки посадових осіб, глав іноземних делегацій під час їх перебування в Україні.

Вячеслав Штучний підкреслив, що військовослужбовців Управління знають та поважають на міжнародній арені не тільки як переможців чемпіонатів України та світу з багатоборства тілоохоронців, а й як професіоналів у підготовці та проведенні охоронних заходів на високому рівні. Окремо  він звернув увагу на високий рівень проведення заходів з нагоди 30-річчя Незалежності України, де було майже 50 офіційних делегацій і про рівень цих заходів неодноразово говорили міжнародні партнери під час спілкування як за кордоном, так і в Україні.

Начальник Управління державної охорони України генерал-майор Сергій Рудь подякував Верховній Раді України за підтримку і зауважив, що цього року Управління сподівається на допомогу Верховної Ради України. Він повідомив, що станом на сьогодні потребує внесення змін Закон України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», прийнятий у 1998 році. «На жаль, цей Закон морально застарів. До нього є велика кількість запитань. Найближчим часом зміни до Закону будуть направлені до Парламенту», - сказав Керівник УДО.

За вагомий внесок у справу забезпечення державної охорони щодо органів державної влади України і вищих  посадових осіб, зразкове виконання військового обов’язку, високий професіоналізм та з нагоди 30-річчя створення Управління державної охорони України Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко вручив почесні відзнаки Верховної Ради України  військовослужбовцям УДО .