Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів затвердив звіт за період шостої сесії

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 січня 2022, 11:55

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів наприкінці 2021 року затвердив письмовий звіт про підсумки роботи за період роботи шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Членами Комітету та працівниками його секретаріату було здійснено роботу з підготовки і проведення 12 засідань, 3 слухань у Комітеті, 6 засідань «круглих столів».

На засіданнях Комітету у період шостої сесії розглянуто та прийнято рішення по 68 законопроектах, із них по 61 законопроекту, з опрацювання яких Комітет визначено головним. Підготовлено та направлено для розгляду Верховною Радою України 36 законопроектів.

Впродовж шостої сесії Верховною Радою прийнято 3 закони України, підготовлені Комітетом для розгляду:

-  21 вересня 2021 р. прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо оперативності прийняття рішень» №1758-XI (проект Закону за реєстр. №3527);

-  02 листопада 2021 року прийнято Закон України про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами України» №1848-IX (проект Закону за реєстр. №4542);

-  14 грудня 2021 року за прийнято Закон про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана (проект Закону за реєстр. №5694).

Верховною Радою за поданням Комітету прийнято за основу 7 законопроектів.

Комітетом в період роботи шостої сесії було проведено 3 слухання на теми: «Про стан виконання рішень міжнародних судів, Конституційного суду України та інших судів України щодо соціальних виплат громадянам України»; «Щодо роботи міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та Міністерства у справах ветеранів України з приводу надання статусу учасника бойових дій».

Комітет протягом шостої сесії також розглядав і аналізував звернення громадян, громадських та профспілкових організацій, опрацьовував запити на інформацію. Загалом Комітетом опрацьовано 6498 звернень, у тому числі 22 звернення народних депутатів України, 1 депутатський запит та 355 звернень громадян.